Ексдиректора Чорнобильського спецкомбінату засудили за зловживання на закупівлях пального

Ексдиректора Чорнобильського спецкомбінату засудили за зловживання на закупівлях пального

Укрінформ
Вищій антикорупційний суд засудив до 3 років 6 місяців позбавлення волі колишнього генерального директора державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильський спецкомбінат" за зловживання на закупівлях пального.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Телеграмі.

Сьогодні колегія суддів ВАКС оголосила обвинувальний вирок колишньому генеральному директору ДСП "Чорнобильський спецкомбінат". Суд підтримав позицію прокурора САП та визнав вказану особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"За вироком суду колишньому генеральному директору спецкомбінату призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на підприємствах, установах, організаціях державної чи комунальної форми власності, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк до трьох років, зі штрафом у розмірі 17 тис. гривень", - ідеться у повідомленні.

Разом з тим, суд задовольнив цивільний позов у справі щодо відшкодування майнової шкоди, яка була завдана внаслідок зловживання, а саме 1 030 587 грн.

Вирок ВАКС може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

У САП нагадали, що у 2016 році директор держпідприємства підписав ряд угод про постачання пального з переможцем аукціону – приватним підприємством.

Читайте також: СБУ заявляє про розкрадання 20 мільйонів на модернізації Дністровської ГАЕС

Проте у подальшому директор держпідприємства підписав додаткові угоди про збільшення ціни товару.

"При цьому директору було достовірно відомо про відсутність документального підтвердження коливання (збільшення) ринкової ціни товару як підстави для укладення додаткових угод про підняття закупівельної ціни пального. Як наслідок, ціни за пальне суттєво збільшились, натомість його кількість – зменшилась, що призвело до безпідставного отримання приватною структурою грошових коштів за поставку палива", - зауважили у САП.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня 2019 року САП направила до суду справу щодо ексдиректора ДСП “Чорнобильський спецкомбінат”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-