СБУ заявляє про розкрадання 20 мільйонів на модернізації Дністровської ГАЕС

СБУ заявляє про розкрадання 20 мільйонів на модернізації Дністровської ГАЕС

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила масштабну корупцію під час будівельно-монтажних робіт на Дністровській ГАЕС. За попередніми оцінками фахівців, внаслідок махінацій зловмисників держбюджет України зазнав збитків на понад 20 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Як свідчить наявна інформація, організаторами оборудки було керівництво ПрАТ «Укргідроенерго» та фактичні власники консорціуму «Укргідроенергобуд». Зловмисники розподілили ролі та спільно з представниками залучених субпідрядних підприємств привласнювали державні кошти у особливо великих розмірах», - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в пресслужбі, схема почала працювати ще на стадії тендеру, коли виконавця робіт обирали на майданчику публічних закупівель. Розкрадання коштів здійснювалося за рахунок завищення об’ємів та вартості робіт. Усе це - з двох великих договорів, виділених на модернізацію Дністровській ГАЕС. Їх загальна сума 5,3 млрд грн.

Читайте також: СБУ заблокувала ще одну схему з фейковими COVID-сертифікатами

Згідно з податковим дослідженням, внаслідок протиправних дій державі заподіяно матеріальної шкоди на суму понад 20 млн грн, повідомили в пресслужбі.

З метою отримання доказів, правоохоронці провели серію обшуків за адресами офісних приміщень та домашніми адресами фігурантів. В результаті виявлено первинну бухгалтерську документацію, договори, чорнові записи, комп’ютерну техніку з «чорною» бухгалтерією, які в подальшому будуть вилучені.

Наразі проводяться слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності усіх причетних до протиправної діяльності осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня кіберфахівці СБУ та спецоргани США провели спільну операцію із викриття «відмивання» грошей в мережі Darknet. Зловмисники за час своєї діяльності легалізували для міжнародних хакерів десятки мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-