Зеленський проїхався у новому дизель-потязі українського виробництва

Зеленський проїхався у новому дизель-потязі українського виробництва

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський здійснив тестову поїздку в регіональному дизель-поїзді ДПКр-3, який було збудовано цьогоріч на Крюківському вагонобудівному заводі.

Глава держави проїхав за маршрутом від технічної станції «Дарниця» до вокзалу Київ-Пасажирський, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Як зауважив під час поїздки голова наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько, цей потяг відповідає українським і європейським стандартам, тому якщо розглядати можливість його експорту, залишається тільки питання щодо ширини колії. За його словами, модель кузова спроєктована таким чином, що він підходить для курсування на приміських та регіональних маршрутах і розрахований на високі платформи.

У свою чергу міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що всього для АТ «Укрзалізниця» заплановано замовити 20 дизель-поїздів ДПКр-3.

«Це будуть регіональні експреси, які можуть поїхати за напрямками Ізмаїл – Одеса, Харків – Краматорськ, Харків – Лозова, Харків – Попасна», – сказав він.

Читайте також: Укрзалізниця отримала перші пасажирські вагони, придбані за кошти держбюджету

Крім того, такі потяги мають намір направити на регіональні маршрути Львів – Тернопіль – Чернівці (ч/з Заліщики) – Коломия, Попасна – Куп’янськ – Харків – Суми – Ворожба.

В ОП нагадали, що Укрзалізниця вже отримала перші два такі потяги, один із них курсує за маршрутом Коломия – Ківерці («Прикарпатський експрес»). Зазначається, що третій поїзд, згідно з планом, надійде наприкінці листопада цього року, а ще два – у першому кварталі наступного, їх планують використовувати на маршруті Київ – аеропорт «Бориспіль».

Читайте також: Держава фінансуватиме програми для розвитку вагонобудування в Україні - Шмигаль

Президент поставив завдання представнику Крюківського заводу запропонувати такий формат роботи, при якому вказані 20 потягів можна буде виготовити впродовж наступних двох років.

За інформацією Офісу глави держави, поїзд ДПКр-3 складається з трьох вагонів, у яких є 170 зручних місць для сидіння з підлокітниками, зокрема, 69 сидінь першого класу та 101 сидіння другого класу. Вагони мають сучасний дизайн інтер’єру та екстер’єру, обладнані системами кондиціонування, резервного опалення та вакуумними вбиральнями. У поїзді передбачено безбар’єрний доступ для маломобільних груп та людей із інвалідністю. Конструктивна швидкість поїзда становить 140 км/год.

Нові дизельні потяги ДПКр-3 можна побачити у виставковому павільйоні Київського залізничного вокзалу, де триває виставка #ЗалізніЗміни, присвячена оновленню рухомого складу АТ «Укрзалізниця», яке стало частиною Національної програми «Велике будівництво».

Читайте також: В Україні стартує наймасштабніша програма з модернізації залізниці - Зеленський

На виставці представлено купейні вагони, які Укрзалізниця замовила у Крюківського вагонобудівного заводу. За умовами контракту, 20 зі 100 замовлених вагонів мають бути поставлені до кінця 2021 року.

Президент також оглянув модернізований приміський електропоїзд ЕР2, складається з 10 вагонів, оснащених обладнанням для доступу людей із інвалідністю, кнопками виклику поїзної бригади, кріпленнями для велосипедів.

“Це вже третій безбар'єрний приміський поїзд в Україні, який буде переданий на баланс Укрзалізниці”, - пояснили в ОП.

Крім того, Президентові продемонстрували купейні вагони-трансформери, капітально відреставровані силами Укрзалізниці. Зазначається, що з початку 2021 року Укрзалізниця відремонтувала сім пасажирських вагонів, а до кінця року буде проведено ремонт 50 вагонів, наступну партію – дев’ять вагонів – випустять у рейс у листопаді.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок взяв участь у форумі “Велике будівництво: нова залізниця”.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-