Укрзалізниця отримала перші пасажирські вагони, придбані за кошти держбюджету

Укрзалізниця отримала перші пасажирські вагони, придбані за кошти держбюджету

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" отримало перші п'ять купейних вагонів, замовлених у Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) за кошти державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

В рамках договору зазначені вагони виготовлено на потужностях ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на замовлення АТ «Укрзалізниця», за кошти з державного бюджету України. Зазначається, що вагони уже пройшли фінальну прийомку фахівців філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця».

За умовами контракту, 20 зі 100 замовлених вагонів мають бути поставлені до кінця 2021 року. Таким чином, компанія з випередженням графіка вже отримала перші 5 купейних вагонів із цієї партії.

ПАТ «КВБЗ» має побудувати та поставити компанії 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда. У 2021 році у держбюджеті передбачено 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.

Читайте також: Укрзалізниця відновила рух поїздів на Житомирщині

Як повідомлялося, Укрзалізниця та КВБЗ 25 червня підписали угоду на постачання пасажирських вагонів за бюджетні кошти. За умовами договору, першу партію вагонів (10% від загальної кількості) планується поставити не пізніше ніж за 6 місяців із дня отримання передоплати. 26 липня у пресслужбі ПАТ "КВБЗ" поінформували, що підприємство отримало авансовий платіж від УЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-