Міненерго підписало з нідерландською компанією дві угоди про розподіл продукції

Міненерго підписало з нідерландською компанією дві угоди про розподіл продукції

Фото
Укрінформ
Міністерство енергетики України та нідерландська компанія ЕР UKRAINE B.V. підписали дві угоди про розподіл продукції (УРП) за двома ділянками. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

"Сьогодні (8 листопада - ред.) Міністерство енергетики України та голландська компанія ЕР UKRAINE B.V. (засновниками якої є EP Power Europe, a.s (Чехія) та NAFTA a.s (Словаччина) підписали угоди про розподіл продукції за двома ділянками – Грунівська і Охтирська", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мінімальні інвестиції за цими двома угодами складуть близько 1,5 млрд грн. Строк реалізації угод становить 50 років.

Від Міненерго угоди підписав перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, від компанії-інвестора – уповноважений представник Любомір Копчік.

Читайте також: Розвідка Чорного моря: Нафтогаз і Naphtha Israel Petroleum підписали меморандум

Як повідомлялося, за оцінками Міненерго, за перші 5 років реалізації угод про розподіл продукції (УРП) у видобувній галузі може бути залучено понад 10 млрд грн інвестицій.

Наприкінці 2020 – на початку 2021 року в Україні (вперше за 9 останніх років) було підписано угоди про розподіл продукції з п’ятьма компаніями щодо 8 ділянок. Зокрема, 4 ділянки було передано АТ "Укргазвидобування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-