США попередили європейських союзників про ризик ескалації російсько-українського конфлікту – ЗМІ

США попередили європейських союзників про ризик ескалації російсько-українського конфлікту – ЗМІ

Укрінформ
Останніми днями США попереджали Німеччину та інших союзників дипломатичними каналами про ризик ескалації конфлікту між Росією та Україною та закликали використати питання газопроводу «Північний потік-2» як важіль впливу на Кремль.

Про це повідомляє німецька Süddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

Наприкінці тижня США звернулися до Європейської зовнішньополітичної служби, а також до міністерств закордонних справ у Берліні, Парижі та Лондоні, йдеться у матеріалі.

У Берліні під тиском перебуває як федеральний уряд канцлера Ангели Меркель (який допрацьовує останні тижні - ред.), так і можлива коаліція «Світлофор» під керівництвом соціал-демократа Олафа Шольца.

Читайте також: Україна має право вимагати компенсацій, якщо РФ припинить транзит газу – депутат Європарламенту

Сполучені Штати, йдеться у статті, закликають Німеччину використати газопровід «Північний потік-2», який ще потребує ліцензії на експлуатацію, як важіль тиску на Кремль. США, очевидно, очікують, що Берлін припинить або принаймні перегляне поточний процес сертифікації газопроводу у Федеральному мережевому агентстві, пише ЗМІ.

Нагадаємо, що проєкт викликає суперечки між можливими партнерами у майбутній коаліції: «Зелені» - проти газогону, ліберали висловлювалися за введення мораторію на його запуск, соціал-демократи в цілому підтримують проєкт.

Читайте також: Nord Stream 2 не хоче виконувати газову директиву ЄС - у Німеччині подали нову скаргу до суду

Федеральне мережеве агентство має винести рішення щодо надання сертифікату до початку січня.

Будівництво газогону «Північний потік-2» було завершено наприкінці літа цього року, з 2-річною затримкою через введення в грудні 2019 року санкцій проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-