ВС скерував на новий розгляд справу директора Запорізького титано-магнієвого комбінату

ВС скерував на новий розгляд справу директора Запорізького титано-магнієвого комбінату

Укрінформ
Верховний Суд скерував на новий розгляд справу стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат", якого обвинувачували в розтраті 492 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"Верховний Суд частково задовольнив касаційну скаргу прокурора САП та скерував на новий апеляційний розгляд обвинувальний акт стосовно керівника ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", - ідеться в повідомленні.

Відповідно до рішення Верховного Суду, справа скерована до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

За даними слідства, у 2014 році директор комбінату, маючи прямий умисел та зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив розтрату з використанням наданих йому організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, що дають право оперативного управління майном та грошовими коштами підприємства в міру передбачених контрактом та Статутом товариства посадових обов’язків.

Зокрема, ідеться про незаконне безоплатне відчуження грошових коштів із цільовим призначенням на виконання стратегічної програми розвитку та технічної модернізації виробництва комбінату, отриманих від компанії "Толексіс Трейдінг Лімітед".

Дії посадовця призвели до розтрати 492 млн грн й були кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

29 травня 2019 року Заводський районний суд Запоріжжя оголосив посадовцю виправдувальний вирок.

Цьогоріч у січні рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду вирок суду першої інстанції був залишений без змін.

Читайте також: Рішення про повернення ЗТМК державі оскаржуватимуть - адвокат

Не погоджуючись з такими рішеннями суддів першої та апеляційної інстанції, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Верховного Суду касаційну скаргу.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня 2019 року Заводський районний суд Запоріжжя визнав невинуватим керівника ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" Володимира Сивака, обвинуваченому у вчиненні розтрати коштів підприємства сумою 492 млн грн.

У листопаді того ж року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розпочала розгляд апеляційної скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на виправдувальний вирок керівнику "ЗТМК".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-