Кожен учасник фінансового ринку отримав унікальний код ID Нацбанку

Кожен учасник фінансового ринку отримав унікальний код ID Нацбанку

Укрінформ
Кожен учасник фінансового ринку отримав унікальний код ID НБУ для спрощення взаємодії з регулятором.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України розробив систему єдиної ідентифікації учасників фінансового ринку України. Відтепер кожен учасник фінансового ринку має єдиний ідентифікатор Національного банку (далі – код ID НБУ) – унікальний код, що містить шість знаків. Це дасть змогу спростити їх взаємодію з регулятором", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про всіх учасників фінансового ринку, відомості про яких мають уноситися до інформаційних систем Національного банку, та які повинні подавати регулятору операційну, звітну інформацію як на консолідованій основі, так і в розрізі кожного підрозділу, а саме: банки, філії чи представництва іноземних банків на території України, небанківські фінансові установи та інші особи, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги в межах, визначених Законом України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”.

Норми щодо порядку функціонування системи єдиної ідентифікації учасників фінансового ринку України містить Положення про систему єдиної ідентифікації учасників фінансового ринку України, затверджене постановою Правління Національного банку від 30 серпня 2021 року № 92. Цей документ набрав чинності з 1 листопада 2021 року.

Учасникам фінансового ринку, які вже мають чинну реєстрацію чи ліцензію Національного банку, не потрібно звертатися до регулятора – для них вже згенеровані коди ID НБУ. Зокрема, для банківських установ кодами ID НБУ вважаються чинні коди банків.

Небанківські установи, що мають власний код за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДРПОУ), отримали код, сформований із шести цифр.

Читайте також: Банки прогнозують збільшення залучень коштів від населення та бізнесу - НБУ

Надалі регулятор реєструватиме код ID НБУ за учасником фінансового ринку та його відокремленим підрозділом під час першого внесення відомостей про нього до інформаційних систем Національного банку (переліків, реєстрів тощо).

Забезпечення унікальності власних кодів покладається на учасника фінансового ринку, який подає документи до Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-