Банки прогнозують збільшення залучень коштів від населення та бізнесу - НБУ

Банки прогнозують збільшення залучень коштів від населення та бізнесу - НБУ

Опитування
Укрінформ
Більшість банків у жовтні-грудні 2021 року прогнозують збільшення залучень коштів від населення та бізнесу. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в «Опитуванні про банківське фондування», повідомляє пресслужба Нацбанку.

«У IV кварталі більшість банків прогнозують збільшення залучень коштів від населення та бізнесу», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що дві третини респондентів відзначили зниження вартості коштів населення. Водночас вартість коштів бізнесу несуттєво збільшилася. У ІV кварталі банки прогнозують незначне підвищення вартості залучень за рахунок подорожчання коштів, залучених від корпорацій.

Третина банків вказали на зменшення частки фондування в іноземній валюті за останні три місяці. Строковість залучених коштів незначно скоротилася. Наприкінці року банки й надалі очікують на зменшення частки валютних коштів клієнтів, водночас строковість депозитів не зміниться або незначно зросте.

Читайте також: У НБУ очікують на незначне підвищення депозитних ставок

За останній рік у більшості банків капітал зріс, його вартість у середньому несуттєво збільшилася. У наступні 12 місяців респонденти очікують нарощення обсягу капіталу та незначне зниження його вартості. Основним фактором, що впливатиме на збільшення обсягу капіталу є прибутковість, для окремих банків – це також стратегічні плани зростання. Водночас регуляторні вимоги та зміни в економічному середовищі можуть стати чинниками зменшення обсягу капіталу.

Поточне «Опитування про банківське фондування» проводилося із 17 вересня до 8 жовтня 2021 року серед 24 менеджерів банків, відповідальних за управління пасивами. Частка опитаних фінустанов становить 89% у загальному обсязі активів банківської системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-