Суд відмовився скасувати передачу Укртранснафті «труби Медведчука»

Суд відмовився скасувати передачу Укртранснафті «труби Медведчука»

Укрінформ
Господарський суд міста Києва відмовився скасувати рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) надати дозвіл АТ "Укртранснафта" на набуття контролю над частиною нафтопродуктоводу "Самара – Західний напрямок". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АМКУ.

"3 листопада 2021 року Господарський суд міста Києва відмовив ТОВ "Прикарпатзахідтранс" у задоволенні позовних вимог про визнання недійсним і скасування рішення Антимонопольного комітету України щодо надання дозволу на набуття контролю над частиною нафтопродуктоводу "Самара – Західний напрямок", - йдеться у повідомленні.

В АМКУ нагадали, що оскаржуване рішення стосувалося надання дозволу "Укртранснафті" на одержання в управління єдиного майнового комплексу, що складається із частини магістрального нафтопродуктоводу "Самара – Західний напрямок". Надавачем прав управління було Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як повідомлялося, у вересні 2021 року АТ "Укртранснафта" отримало всі документи, необхідні для експлуатації та належного управління українською ділянкою нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок".

Читайте також: Никифоров прокоментував «вугільну» справу Медведчука

РНБО на засіданні 19 лютого 2021 року ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

Пізніше, 21 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопродуктопровід "Прикарпатзахідтранс", увівши в дію рішення РНБО від 19 лютого. А 23 лютого Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт та передачу в управління АРМА всього майна та інфраструктури цього трубопроводу. У свою чергу, АРМА обрало управителем нафтопроводу Укртранснафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-