Никифоров прокоментував «вугільну» справу Медведчука

Никифоров прокоментував «вугільну» справу Медведчука

Укрінформ
У «вугільній» справі стосовно народного депутата Віктора Медведчука мають розбиратися слідчі та суд, а завдання влади - створювати умови для об’єктивного судочинства.

Про це в ефірі програми «Погляд з Банкової» телеканалу «Дом» сказав прессекретар Президента Сергій Никифоров, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, нічого не можу сказати, бо це, мабуть, буде розцінено як тиск на суд. Тож нехай розбираються суд і слідчі», - зауважив Никифоров з приводу підозри в державній зраді, нещодавно висунутій Медведчуку.

Він наголосив, що завданням глави держави є створення умов для того, щоб такі справи розглядалися об’єктивно, швидко і відкрито.

«Позиція Банкової, серед іншого, - створювати всі умови для об’єктивного і неупередженого судочинства, і потім у ці судові справи ніяк не влазити і ніяк не впливати на суд», - резюмував Никифоров.

Читайте також: Зеленський сказав, за якої умови Медведчука могли б обміняти на бранців Кремля

Як повідомлялося, прокуратура вручила народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку клопотання про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на взяття під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд гривень.

За даними слідства, Медведчук схиляв керівництво України до постачання палива із "ЛНР" та "ДНР" і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, протягом 2015 року за постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" було перераховано, обготівковано та розподілено на їхню користь не менше 200 млн гривень, не рахуючи коштів, сплачених у готівковій формі, із запланованих більш ніж 3,16 млрд гривень.

Читайте також: «Вугільна» справа Медведчука: Венедіктова прокоментувала аналіз телефонних розмов

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання про зміну Медведчуку запобіжного заходу із домашнього арешту на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд гривень і залишив його під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-