«Вугільна» справа Медведчука: Венедіктова прокоментувала аналіз телефонних розмов

«Вугільна» справа Медведчука: Венедіктова прокоментувала аналіз телефонних розмов

Укрінформ
Аналіз телефонних розмов у справі народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука та вугільного бізнесмена щодо організації незаконних поставок вугілля з "ЛНР" та "ДНР" свідчить, що до процесу була причетна верхівка колишньої української влади.

Як передає Укрінформ, про це написала у своїй колонці на сайті “Української правди” генпрокурор Ірина Венедіктова.

За її словами, у ході дослідження більше 10 тисяч записів телефонних розмов “несподівано з’ясувалось, що до питань постачання вугілля і організації процесу в цілому були причетні і співробітники з числа керівництва Адміністрації Президента України станом на той період”.

“Слідство і прокурори мають дані, законно отримані в ході проведення слідчих дій, про те, що керівництво Адміністрації Президента не тільки обговорювало під час телефонних перемовин абсолютно конкретні факти реалізації злочинного плану, але й видавало досить чіткі доручення ряду офіційних посадових осіб в українських органах влади.

Співставивши цю інформацію з фактичними обставинами справи, стає очевидно, що і українська верхівка влади грала ключову роль в цьому театрі воєнних дій”, - написала генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, за матеріалами Служби безпеки України народному депутату Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.

Голова СБУ Іван Баканов 8 жовтня заявив, що у цій справі незабаром будуть оприлюднені нові прізвища високопосадовців.

Читайте також: Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливої причетності експрезидента Петра Порошенка та колишньої глави Нацбанку Валерії Гонтаревої до цієї справи, очільник СБУ зазначив, що ці дані наразі не розголошуються, та "з огляду на те, що ми побачили, іншого варіанту, ніж відпрацьовувати версію щодо причетності пана Порошенка і пані Гонтаревої до цього процесу, просто не може бути".

У свою чергу експрезидент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко заперечив зв’язок із народним депутатом Віктором Медведчуком.

У “Європейській Солідарності” назвали твердження про нібито зв’язок Порошенка із Медведчуком "давнім і абсолютно бездоказовим фейком".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-