Нафта дешевшає через новини про переговори з Іраном

Нафта дешевшає через новини про переговори з Іраном

Укрінформ
Ціни на нафту продовжили зниження в четвер, 4 листопада, на тлі домовленостей Ірану та світових держав про поновлення цього місяця переговорів щодо ядерної програми.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $81,8 (-0,22%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $80,42 (-0,54%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $82,2 і $81,08 відповідно.

Обидва еталони в середу продемонстрували найбільше добове відсоткове зниження з початку серпня. Обвал цін був викликаний щотижневими даними Міненерго США про значне зростання запасів сирої нафти за підсумками минулого тижня.

За даними Управління енергетичної безпеки (EIA) Міненерго США, запаси сирої нафти в Сполучених Штатах зросли за підсумками минулого тижня на 3,291 млн бар. при прогнозному зростанні на 2,225 млн бар. Запаси дистилятів, включаючи пічне та дизельне пальне, збільшилися на 2,16 млн бар. при прогнозному зростанні на 1,443 млн бар. Запаси бензину скоротилися на 1,488 млн бар. при очікуваному зростанні на 1,333 млн бар.

Падіння цін на нафту прискорилося після того, як Іран та шість держав погодилися поновити 29 листопада переговори про поновлення ядерної угоди з Іраном 2015 р. Попередній етап переговорів завершився у червні.

Читайте також: Байден назвав подорожчання газу й нафти «закликом» до переходу на чисту енергію

Новини про поновлення переговорів між США та Іраном щодо ядерної програми «ймовірно, розвіяли останню надію на те, що ОПЕК+ збільшить цільові показники видобутку, що може надати підтримку цінам пізніше під час сесії», – сказав старший аналітик OANDA Джеффрі Халлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-