В ОП обговорили шляхи імплементації українсько-американських домовленостей у сфері безпеки

В ОП обговорили шляхи імплементації українсько-американських домовленостей у сфері безпеки

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець обговорив з аташе з питань армії та оборони США Бріттані Стюарт шляхи імплементації українсько-американських домовленостей у сфері безпеки й оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Заступник керівника ОП зустрівся зі Стюарт та іншими представниками Посольства США в Україні й обговорив практичні шляхи наступного етапу імплементації двосторонніх домовленостей у сфері безпеки та оборони, яких було досягнуто насамперед під час візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів та його зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Києві.

Машовець поінформував американську сторону про безпекову ситуацію на сході України, у Чорноморському регіоні та вздовж українського кордону.

Він акцентував увагу на збільшенні останніми днями кількості порушень російськими силами режиму припинення вогню, активізації ворожих снайперів, що призводить до втрат серед українських захисників, а також на мілітаризації Росією окупованого Криму та зосередженні поблизу України додаткових російських підрозділів, які залишились після проведення російсько-білоруських стратегічних навчань «Захід-2021».

«У контексті практичної імплементації двосторонніх домовленостей та ініціатив глави держави було обговорено дорожню карту спільних дій та запропоновано конкретні заходи на найближчу перспективу», - ідеться в повідомленні.

Машовець відзначив важливість визначення пріоритетів у цьому процесі та узгодження дій усіх причетних структур сектору безпеки й оборони.

Представники Посольства США в Україні наголосили на необхідності комплексного підходу до процесу імплементації вказаних домовленостей.

Окрему увагу було приділено безпеці в Чорноморському регіоні та посиленню двосторонньої співпраці з її гарантування. Аташе з питань армії та оборони повідомила про захід у Чорне море штабного корабля ВМС США «Маунт Вітні» та наміри Сполучених Штатів продовжити надання допомоги з розвитку українських ВМС.

Стюарт також відзначила готовність американської сторони до продовження надання підтримки та практичної допомоги Україні із захисту територіальної цілісності та стримування агресора.

Сторони погодилися й надалі координувати спільні зусилля, спрямовані на гарантування безпеки в регіоні та розвиток сектору безпеки й оборони України.

Читайте також: США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Президент України Володимир Зеленський обговорив із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном низку важливих питань, в тому числі подальше поглиблення практичної взаємодії між Україною та Сполученими Штатами у сфері безпеки та оборони відповідно до домовленостей, досягнутих під час візиту Зеленського до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-