У Мінсоцполітики пояснили, за якого доходу можна звертатися за субсидією

У Мінсоцполітики пояснили, за якого доходу можна звертатися за субсидією

Відео
Укрінформ
Витрачання понад 15% сукупного доходу домогосподарства на оплату житлово-комунальних послуг уже є підставою для звернення по субсидію.

Про це сказав заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу «1+1» , частина відео якого опублікована на сторінці Міністерства соціальної політики України в Фейсбуці.

«Не вдаючись у формули, розрахунки, норми і так далі, ми можемо сказати абсолютно таку зрозумілу річ: якщо домогосподарство витрачає більше 15% свого сукупного доходу на оплату комунальних послуг, це вже є підставою для того, щоб воно звернулося за оформленням субсидії . Звісно, органи соціального захисту будуть вивчати конкретні майнові характеристики, але це дає можливість людині хоча б визначитися - може їй бути призначена субсидія чи ні», - заявив Музиченко.

За його словами, щодо призначення субсидії можна звернутися безпосередньо до органів соціального захисту населення, через ЦНАП, через територіальні громади, також можна заповнити заяву і декларацію та відправити їх поштою або заповнити онлайн відповідну форм на сайті Міністерства соціальної політики.

Урядовець також нагадав про критерії, які обмежують можливості домогосподарств отримати субсидію, серед них, зокрема: здійснення покупок разовим платежем на суму понад 50 тисяч гривень, обмін валюти на велику суму, купівля автомобілів, яким менше 5 років з дати випуску, наявність двох і більше житлових приміщень у містах.

Читайте також: Субсидію не отримали майже 200 тисяч українців, які «провалили» перевірку

Як повідомлялося, на початку жовтня Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету на 2021 рік, що передбачають виділення додаткових 12 мільярдів гривень на субсидії.

Раніше заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко поінформував, що виділених коштів на субсидії на цей рік абсолютно достатньо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-