На ЧАЕС випробували корейські технології поводження з радіоактивними матеріалами

На ЧАЕС випробували корейські технології поводження з радіоактивними матеріалами

Фото
Укрінформ
З 25 жовтня по 2 листопада Чорнобильську АЕС відвідали експерти Корейського науково-дослідного інституту атомної енергії (KAERI), які взяли участь у випробуваннях корейських пілотних технологій поводження з радіоактивними матеріалами (РАВ).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС».

«KAERI та ЧАЕС мають спільний інтерес у знятті з блоків експлуатації та поводженні з РАВ, тож у майбутньому ми сподіваємося продовжити розвивати технології та досягти їх успішної комерціалізації», — розповів проєктний менеджер програми поводження з радіоактивними відходами KAERI Кунйонг Лі (Keunyoung Lee).

Випробування проводились за двома технологіями: поводження із радіоактивним графітом та видалення трансуранових елементів за допомогою відібраних зразків. Здійснювали їх працівники вимірювальної водно-хімічної лабораторії ЧАЕС.

Корея у 2014 році прийняла рішення про зупинку власних АЕС, у яких спливає термін експлуатації, і розробку програми підготовки технологій зняття атомних станцій з експлуатації.

Читайте також: На ЧАЕС запустили сховище відпрацьованого ядерного палива

У жовтні 2020 року було підписано угоду про співпрацю між Чорнобильською АЕС та KAERI. У її рамках ЧАЕС надала можливість використовувати особливості свого промислового майданчика для випробування корейських технологій поводження з радіоактивними матеріалами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-