Відключень газу та електроенергії під час опалювального сезону не буде - Шмигаль

Відключень газу та електроенергії під час опалювального сезону не буде - Шмигаль

Укрінформ
Під час опалювального сезону відключень газу та електроенергії не передбачається.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу за результатами робочої поїздки до Запорізької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніяких відключень газу, електроенергії у нас не передбачається. Ми урядовим рішенням, слідом за рішенням РНБО, заборонили відключення споживачів і бюджетних, і приватних від газопостачання", - наголосив Шмигаль.

Голова уряду нагадав, що для бюджетних установ і комунальних підприємств Нафтогаз пропонує "блакитне паливо" по 16,8 грн за кубометр (з ПДВ та транспортуванням).

"Стосовно початку опалювального сезону, 99% підприємств готові. У близько 80% по Україні опалювальний сезон розпочався, у майже 20% температурні умови дозволяють органам місцевого самоврядування ще не розпочинати активний опалювальний сезон", - додав Шмигаль.

Він зазначив, що ціна на електроенергію для населення становить 1,44 грн за 1 кВт-год. при споживанні до 250 кВт-год. за місяць та 1,68 грн за 1 кВт-год. при більшому споживанні.

Шмигаль наголосив, що у жовтні в Україні ціни на електроенергію для промисловості були на 25% нижчі, ніж у Польщі, і більш ніж удвічі нижчі від цін у Румунії та Угорщині.

Читайте також: Під час опалювального сезону постачання газу буде безперервним - Шмигаль

Як повідомлялося, відключати подачу газу теплопостачальникам та соціальним об'єктам заборонено до кінця опалювального сезону.

Кабінет Міністрів знизив ціну на газ для населення, яке є клієнтом "постачальника останньої надії" (ПОН, ГК "Нафтогаз України") до 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ) на жовтень-листопад.

Нафтогаз зафіксував ціну "блакитного палива" на опалювальний сезон для населення (7,96 грн за кубометр без транспортування) та бюджетних організацій (13,7 грн за кубометр без ПДВ та транспортування).

Для ТКЕ компанія пропонує трирічний контракт із ціною газу на перший рік 7,42 грн за один кубометр (з 1 червня 2021 року по 31 травня 2022 року, з ПДВ, без урахування тарифу оператора газотранспортної системи).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-