Україна та Чилі зацікавлені в укладенні угоди про ЗВТ – Мінекономіки

Україна та Чилі зацікавлені в укладенні угоди про ЗВТ – Мінекономіки

Укрінформ
Україна націлена поглибити двосторонню співпрацю з Чилі в торговельно-економічній сфері шляхом укладання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Нинішній обсяг торгівлі між нашими країнами не є вичерпним та потребує диверсифікації сфер двосторонньої торгівлі. Україна націлена поглибити двосторонню співпрацю в торговельно-економічній сфері шляхом створення умов для вільної торгівлі, покращення бізнес-клімату, збільшення інвестицій. Ми зацікавлені ​​в початку переговорного процесу щодо угоди про вільну торгівлю з Чилі», - зазначив заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка.

Зазначається, що у січні-серпні 2021 року товарообіг між Україною та Чилі зріс на 13,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 45,1 млн дол. Зокрема, український експорт збільшився у 2 рази до 7,8 млн дол.

Взаємний інтерес для співпраці України та Чилі становлять гірничодобувна галузь, сільське господарство, транспортна, космічна, авіаційна, фармацевтична та енергетичні сфери.

Крім того, важливим є пошук ефективних механізмів та створення сприятливих умов для активізації підприємницької діяльності, а також залучення чилійських інвестицій у важливі економічні проекти в Україні.

Читайте також: ЗВТ між Україною та Туреччиною: у МЗС розповіли про хід переговорів

В свою чергу, потенційний інтерес для українських підприємств може становити реалізація інфраструктурних проектів у Чилі, збільшення експорту машинного та енергетичного обладнання, автомобілів, сільськогосподарської техніки українського виробництва тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-