Вітренко наголосив на важливості накладення санкцій США на оператора «Північного потоку-2»

Вітренко наголосив на важливості накладення санкцій США на оператора «Північного потоку-2»

Укрінформ
Спролученим Штатам Америки потрібно накласти санкції на оператора "Північного потоку-2" на той період часу, поки Російська Федерація не припинить маніпулювати потоками газу для досягнення політичних цілей.

Про це голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ

«РФ це робила, робить і буде продовжувати робити. Маніпулювати потоками газу задля шкідливих політичних цілей. Ми переконували і продовжуємо переконувати США, що найкращий варіант дій з їхнього боку в такій ситуації - накласти санкції на оператора Північного потоку-2 до тих пір, поки РФ не припинить це робити», - розповів він.

За його словами, про припинення маніпулювання свідчитиме розвиток подій, коли передачу газу європейським компаніям буде перенесено на кордон Україна - РФ, буде розблокований експорт газу з Центральної Азії та Газпром втратить де-факто монополію на експорт газу через трубопроводи.

«Коли всі побачать, що це не Путін, а багато різних європейських компаній можуть самі обирати маршрути транспортування газу від кордону РФ до ЄС, тоді РФ не зможе маніпулювати потоками газу задля шкідливих політичних цілей», - наголосив Вітренко.

Читайте також: Газовий шантаж РФ: Байден нагадав Меркель про важливість підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня відбулася зустріч канцлера ФРН Ангели Меркель та президента США Джо Байдена, за результатами якої американський лідер підкреслив необхідність забезпечити, щоб РФ не могла маніпулювати потоками газу задля шкідливих політичних цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-