Газовий шантаж РФ: Байден нагадав Меркель про важливість підтримки України

Газовий шантаж РФ: Байден нагадав Меркель про важливість підтримки України

Укрінформ
Президент США Джо Байден підкреслив важливість підтримки України під час зустрічі з виконувачем обов'язки канцлера Німеччини Ангелою Меркель та кандидатом на посаду голови німецького уряду Німеччини Олафом Шольцем.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Білого дому за підсумками перемовин лідерів двох країн у Римі.

«Окрім того, президент Байден підкреслив важливість продовження роботи щодо виконання Спільної заяви США та Німеччини про підтримку України та європейської енергетичної безпеки, щоб гарантувати, що РФ не зможе маніпулювати потоками природного газу у шкідливих політичних цілях», - йдеться у повідомленні.

Також президент США привітав канцлера Меркель з її шістнадцятирічним лідерством у важливих питаннях міжнародної безпеки та трансатлантичних відносин.

Окрім того, сторони обговорили ситуацію з забезпеченням гуманітарною допомогою Афганістану, зокрема спільні зусилля щодо продовження надання гуманітарної допомоги.

Читайте також: Рішення щодо надійності Nord Stream 2 не повинні ухвалюватися похапцем – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, глави 19 найбільших економік світу та ЄС фізично зустрічаються у Римі, столиці головуючої в групі Італії, вперше з початку пандемії COVID-19. Президенти Росії та Китаю не беруть участі особисто, вони доєднуються до дискусій онлайн.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-