Імпорту електроенергії із Росії та Білорусі з 1 листопада не буде – Герус

Імпорту електроенергії із Росії та Білорусі з 1 листопада не буде – Герус

Укрінформ
Імпорту електроенергії із Російської Федерації та Білорусі з 1 листопада не буде.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус у Телеграмі.

"Компанія Інтер РАО 20 жовтня оголосила аукціон на продаж електроенергії, але 21 жовтня відповідний аукціон був відмінений. Також з 1 листопада не буде імпорту електроенергії із Білорусі, відповідні аукціони на продаж електроенергії не були проведені", - написав Герус.

Водночас він зауважив, що за даними Міненерго, вчора на складах семи ТЕС не витримувалися гарантовані запаси вугілля, а саме: на Курахівській ТЕС, Запорізькій ТЕС, Придніпровській ТЕС, Зміївській ТЕС, Вуглегірській ТЕС, Трипільській ТЕС, Слов'янській ТЕС.

Читайте також: Росія намагається змусити Україну купувати вугілля в терористів «Л/ДНР» - експерт

"Гарантовані запаси вугілля - це мінімальні запаси, які обов’язково мають бути дотримані згідно умов ведення ліцензійної діяльності. Всього на складах ТЕС та ТЕЦ станом на вчора було 675 тис. тонн вугілля", - зазначив голова парламентського комітету.

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня за результатами аукціону на доступ до міждержавних перетинів для імпорту/експорту електроенергії на листопад 2021 року 8 компаній отримали доступ до перетину в напрямку з Росії в Україну.

У НАЕК "Енергоатом" заявили, що планують створити резерв електроенергії на осінньо-зимовий період 2021/2022 років і допускають резервування невеликих обсягів електроенергії з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-