Доступ до міждержавних перетинів електрики із Росії отримали 8 компаній - Укренерго

Доступ до міждержавних перетинів електрики із Росії отримали 8 компаній - Укренерго

Укрінформ
За результатами аукціону на доступ до міждержавних перетинів для імпорту/експорту електроенергії на листопад 2021 року 8 компаній отримали доступ до перетину в напрямку з Росії в Україну.

Як передає Укрінформ, відповідні результати аукціону оприлюднила НЕК "Укренерго".

На торги 27 жовтня 2021 року виставлялося 2200 МВт пропускної спроможності з Росії до України на листопад. Найбільший обсяг - 654 МВт - придбала компанія "Еру Трейдинг". "ОНК-Груп" придбала 500 МВт пропускної спроможності, "Електротрейдінг Груп" - 290 МВт, "Стімекс" - 250 МВт, "Де Трейдинг" - 200 МВт. Ще 126 МВт придбала компанія "Артлекс-Енерджі", 100 МВт - "Енергопостачальник" і 80 МВт - "Електро Партнерс".

Як повідомлялося, Енергоатом придбав 885 МВт пропускної спроможності з Білорусі на листопад.

Читайте також: Міненерго не розглядає поновлення імпорту з РФ та Білорусі для проходження опалювального сезону

НЕК "Укренерго" вирішила провести аукціони на доступ до міждержавних перетинів (імпорт/експорт електроенергії) на листопад 2021 року за резервною процедурою. На аукціоні 27 жовтня пропонувалося 900 МВт пропускної спроможності у напрямку з Білорусі до України та 2200 МВт - у напрямку з Росії в Україну.

Заборона на імпорт електроенергії з Білорусі та Росії діє до 1 листопада і станом на 26 жовтня НКРЕКП не продовжувала дію цього обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-