Нафта трохи дорожчає на очікуваннях щодо зниження запасів

Нафта трохи дорожчає на очікуваннях щодо зниження запасів

Укрінформ
На торгах 29 жовтня ціни на нафту трохи зростають на очікуваннях щодо подальшого падіння глобальних запасів сировини. 

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 29 жовтня становила 84,43 дол. за барель, що на 0,13% вище за ціну на час закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер, 28 жовтня, ці контракти подешевшали на 0,3%, до 84,32 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становила до ранку 29 жовтня 82,84 дол. за барель, що на 0,04% вище за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття торгів 28 жовтня вартість цих контрактів піднялася на 0,2% і становила 82,81 дол. за барель.

Прогноз технічного комітету ОПЕК+ передбачає, що запаси нафти у світі знижуватимуться в середньому на 1,1 млн барелів на добу в IV кварталі, повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформоване джерело. Раніше техкомітет очікував, що запаси скорочуватимуться на 670 тис. барелів на добу.

Глобальний попит на нафту буде трохи вищим, ніж очікувалося, а обсяги видобутку в країнах за межами ОПЕК+ – трохи нижчими, ніж прогнозувалося, вважають у техкомітеті.

До кінця поточного року запаси нафти в розвинених країнах будуть приблизно на 158 млн. барелів нижчими від середнього рівня за останні 5 років, а не на 106 млн. барелів, як очікувалося раніше, вважають у техкомітеті.

Наступне засідання ОПЕК+, на якому ухвалюватимуть рішення щодо обсягів видобутку на найближчий час, пройде 4 листопада.

Читайте також: Нафта дешевшає на даних про запаси палива у США

Тим часом дані компанії Wood Mackenzie, отримані від трейдерів, показують, що запаси на терміналі в американському Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, за останній тиждень скоротилися ще на 1,81 млн. барелів. У середу, 27 жовтня, Міненерго США повідомило, що запаси в Кушингу впали до мінімуму з жовтня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-