Нафтогаз завершить підписання контрактів з бюджетними установами до грудня

Нафтогаз завершить підписання контрактів з бюджетними установами до грудня

Укрінформ
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» забезпечить газом бюджетні установи на умовах постачальника "останньої надії" та завершить підписання з ними контрактів до грудня.

Як передає Укрінформ з посиланням на Нафтогаз, про це повідомив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко на Сьомому українському газовому форумі «Східно-європейський газовий хаб. Green deal. Українська ініціатива».

"Практично всі приватні постачальники, які виграли тендери бюджетних установ та мали відповідні контракти, після зростання цін на ринку відмовились з ними працювати. Щоб захистити споживачів, Нафтогаз підготував середньострокові контракти зі збалансованою ціною 16,8 грн за куб. м газу", — зазначив він.

Вітренко зауважив, що перехід до іншого постачальника займає багато часу, особливо враховуючи обмеження Закону «Про публічні закупівлі». У зв'язку із цим Радою національної безпеки і оборони України та Урядом були ухвалені рішення, які дозволять бюджетним організаціям упродовж жовтня-листопада навіть без укладання договорів отримувати газ від Нафтогазу як постачальника "останньої надії.

Умови такої співпраці регламентуються постановою Кабінету Міністрів України №1102 від 25 жовтня 2021 року. Ціна газу постачальника "останньої надії" для бюджетних установ також становитиме 16,8 грн за куб. м (з податком на додану вартість та транспортуванням).

"Важливо розуміти, що безпосередньо підключення та відключення споживачів від газопостачання здійснює не Нафтогаз, а облгази згідно з інформацією, яку вони отримують від оператора газотранспортної системи України. Якщо у таких споживачів виникають проблеми зі входженням в опалювальний сезон, необхідно одразу звертатися до облгазу та повідомляти про ситуацію державним органам влади", — зауважив Вітренко.

За його словами, робота з підписання середньострокових контрактів (терміном дії до кінця 2023 року) між Нафтогазом та цією категорією споживачів триває паралельно й має бути завершена до 1 грудня.

"Незважаючи на всі проблеми, зараз ми вийшли на дуже хороший темп роботи з укладання договорів з бюджетними організаціями. Щодня ми оформлюємо сотні, а може вже й тисячі пакетів документів. Велика увага цьому процесу надається з боку уряду. Наш контакт-центр, що опрацьовує звернення зокрема бюджетних установ, має 101 лінію. Ми оптимістично дивимося на ситуацію та вважаємо, що до кінця листопада Нафтогаз зможе укласти договори з усіма бюджетними організаціями, які матимуть в цьому потребу", — відзначив Вітренко.

Читайте також: Нафтогаз нарахував 1,65 мільярда збитків за пів року

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов також зауважив, що швидкість підписання договорів між Нафтогазом і бюджетними організаціями залежить від того, наскільки ефективно і скоординовано працюють органи місцевої влади.

Як повідомляв Укрінформ, на брифінгу під час робочої поїздки в Донецьку область Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що на період опалювального сезону держава забезпечить безперервне постачання газу для бюджетних установ та населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-