Нова програма допоможе модернізувати майже пів мільйона домогосподарств – Безус

Нова програма допоможе модернізувати майже пів мільйона домогосподарств – Безус

Укрінформ
Прийняття Державної програми енергоефективності до 2027 року допоможе утеплити сотні тисяч домогосподарств та модернізувати системи тепло- та водопостачання по всій Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження з посиланням на голову відомства Валерія Безуса.

«Розробка та впровадження програми – одна з вимог нещодавно прийнятого Закону «Про енергоефективність». Ми маємо максимально використати всі можливості, щоб допомогти громадам запустити процеси саме комплексної модернізації систем тепло-, водопостачання і водовідведення», - розповів Безус.

За його словами, розширена шестирічна програма допоможе впровадити енергоефективні заходи для близько 450 тис. українських домогосподарств. Зокрема, зменшить використання електроенергії та природного газу, а також щорічні втрати теплової енергії та питної води.

Програмою передбачається підтримка населення, яке бажає утеплити власні будинки, стимулювання енергоефективних заходів у системах теплопостачання, водопостачання, водовідведення, а також енергоефективність у закладах освіти комунальної власності.

Читайте також: Фахівці закликають міста України приєднуватися до проєктів енергоефективності

На сьогодні проєкт рішення про розширення та продовження програми вже направлено на затвердження уряду. На її реалізацію у 2022 році необхідно близько 2,7 млрд гривень.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон «Про енергетичну ефективність», який спрямований на створення умов для підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-