ВС залишив у силі вирок ексдиректору держпідприємства за розтрату ₴8,6 мільйона

ВС залишив у силі вирок ексдиректору держпідприємства за розтрату ₴8,6 мільйона

Укрінформ
Верховний Суд залишив у силі вирок ексдиректору державного підприємства «Центргаз» відкритого акціонерного товариства «Кіровоградгаз», обвинуваченому в розтраті 8,6 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"Верховний Суд залишив без змін вирок колишньому директору державного підприємства «Центргаз» відкритого акціонерного товариства «Кіровоградгаз» Костянтину Старовойту, обвинуваченого в розтраті 8,6 млн грн коштів підприємства, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі", - ідеться в повідомленні.

Таким чином, Вищий антикорупційний суд, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду та Верховний Суд визнали ексдиректора винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Згідно з вироком суду, Костянтин Старовойт засуджений до 8 років позбавлення волі з частковою конфіскацією майна та без права обіймати посади в підприємствах, установах, організаціях державної та комунальної власності протягом 3 років.

Читайте також: У Києві судитимуть ділків, які за мільйон доларів хотіли продати чужу земельну ділянку

За даними слідства, перед своїм звільненням із займаної посади у 2017 році директор державного підприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» умисно уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства.

"Очільник державного підприємства забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу як пені за невиконання договірних умов", - повідомляють у прокуратурі.

Завдані збитки сумою 8,6 млн грн були відшкодовані шляхом стягнення цих коштів з рахунку підприємства, в інтересах, якого діяв колишній очільник державного підприємства.

Як повідомляв Укрінформ, радник голови правління «Юніон Стандард Банк» постане перед судом за розтрату понад 384 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-