Понад ₴384 мільйони розтрати: радник голови правління банку постане перед судом

Понад ₴384 мільйони розтрати: радник голови правління банку постане перед судом

Укрінформ
Радник голови правління «Юніон Стандард Банк» постане перед судом за розтрату понад 384 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора направлений до суду обвинувальний акт стосовно радника голови правління ПАТ «Юніон Стандард Банк» за фактом розтрати коштів банку (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, обіймаючи посаду радника голови правління банку, обвинувачена сприяла кредитуванню підприємств з ознаками фіктивності.

"Так, попри рекомендації відповідних підрозділів банку про залучення застави для видачі кредитів приймалося рішення про видачу кредитних коштів без отримання застави на загальну суму понад 384 млн грн", - зазначили в ОГП.

Раніше ОГП скерував до суду обвинувальний акт стосовно голови правління та іншого радника голови правління публічного акціонерного товариства «Юніон Стандард Банк» за фактом розтрати 521 млн грн, згідно з ч. 5 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Стосовно ще одного фігуранта – голови наглядової ради цього банку – до компетентних органів Польщі направлене клопотання про видачу особи (екстрадицію) в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності у зв′язку з підозрою в участі у вчиненні злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням Нацполіції.

Читайте також: Ексвласника банку «Фінанси та кредит» Жеваго арештували заочно

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ексзаступнику голови правління банку «Фінанси та Кредит» у справі заволодіння 2,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-