У Києві судитимуть ділків, які за мільйон доларів хотіли продати чужу земельну ділянку

У Києві судитимуть ділків, які за мільйон доларів хотіли продати чужу земельну ділянку

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили групу осіб, які на підставі підроблених документів заволоділи 4 земельними ділянками, що належать столичній громаді, та намагалися відчужити одну з них за 1 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва викрили групу осіб, які на підставі підроблених документів заволоділи 4 земельними ділянками, що належать столичній громаді, та у подальшому намагалися відчужити одну з них за 1 млн доларів США , згідно з ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що у квітні 2021 року зловмисники звернулися до одного районних судів Миколаївської області з підробленими державними актами про право власності на 4 земельні ділянки, розташовані у місті Києві, та підробленим договором для отримання судового рішення про визнання права власності на них за підконтрольною юридичною особою.

У подальшому після отримання судового рішення та внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформації про речові права, зловмисники підшукали покупця у вигляді юридичної особи та запропонували придбати у них земельну ділянку площею 0,8 га за 1 млн доларів США.

Читайте також: Справа ПриватБанку: ВАКС дозволив заочне розслідування щодо Дубілета

Під час укладення договору купівлі – продажу та при отриманні зловмисниками грошових коштів у сумі 1 млн доларів США, останні були затримані «на гарячому» правоохоронцями.

Двом особам повідомили про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

У межах слідства тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії за місцем проживання підозрюваних та за адресами знаходження юридичних осіб, які були задіяні у злочинній схемі.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні у Києві суд повернув громаді приміщення вартістю 2 млн грн на вул. Грушевського у Печерському районі, яким незаконно заволоділи шахраї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-