Польська PGNiG поставить до Молдови ще 1,5 мільйона кубів газу

Польська PGNiG поставить до Молдови ще 1,5 мільйона кубів газу

Укрінформ
Третю партію газу Молдові поставлять польська компанія PGNiG та міжнародна компанія DXT Commodities, офіс якої розташований у Швейцарії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

Переможців третього тендеру на постачання газу оголосило 27 жовтня Агентство держвласності. Згідно з тендером, компанії мають доставити до Молдови 1,5 млн кубометрів газу протягом 28 жовтня.

Як повідомлялося, польська компанія PGNiG виграла перший тендер на закупівлю 1 млн кубометрів газу 25 жовтня. У другому тендері перемогла швейцарсько-нідерландська компанія Vitol Group.

Раніше прем'єр-міністр Наталія Гаврилиця зазначила, що Молдова зараз змушена робити закупівлі газу на світовому ринку того ж дня чи наступного.

При цьому Молдова продовжує переговори з Росією та «Газпромом». У середу віцепрем'єр, міністр інфраструктури Андрій Спину зустрівся у Санкт-Петербурзі з головою «Газпрому» Олексієм Міллером, щоб продовжити переговори про постачання газу до Молдови.

Читайте також: Нідерландська компанія поставить до Молдови ще мільйон кубів газу

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн на зустрічі з прем'єр-міністром Наталією Гаврилицею в Брюсселі запевнила, що Єврокомісія виділить Молдові 60 млн євро, щоб допомогти впоратися з газовою кризою. Як уточнили в адміністрації президента Маї Санду, ці гроші ЄС надасть Молдові у вигляді гранту.

22 жовтня уряд Молдови схвалив запровадження надзвичайного стану в галузі енергетики через газову кризу на всій території країни на 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-