Нафтогаз готовий надавати облгазам паливо для технологічних потреб

Нафтогаз готовий надавати облгазам паливо для технологічних потреб

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" готова постачати газ для покриття виробничо-технологічних потреб газорозподільчих підприємств (обл- та міськгазів), що дозволить збалансувати їхні тарифи на розподіл газу.

Про це заявив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко на 7 Українському газовому форумі "Східно-європейський газовий хаб. Green deal. Українська ініціатива", передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Нафтогазу.

"У нас є певний провал та невідповідність європейським правилам на ринку — облгази, фактично, не мають постачальника, немає балансування відповідних відборів облгазів. Нафтогаз готовий і тут довести свою роль лідера у формуванні справжнього ринку. Ми готові бути одним з таких постачальників для облгазів. Ми розуміємо їхні проблеми, коли тарифи встановлюються регулятором, адже вони мають бути збалансовані та покривати справедливі витрати", - сказав Вітренко.

Він зауважив, що постачання газу для виробничо-технологічних потреб газорозподільчих підприємств відповідає затвердженим напрямкам діяльності Нафтогазу.

Очільник НАКу назвав маніпулятивними повідомлення про очікуване різке зростання тарифів на розподіл газу, пов'язавши їх із діяльністю Росії.

Читайте також: Під час опалювального сезону постачання газу буде безперервним - Шмигаль

Як повідомлялося, НКРЕКП не ухвалювала жодних рішень про підвищення тарифів на розподіл природного газу, а гіпотетичне корегування тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік в середньому по Україні не має перевищувати рамки інфляції.

Оператори газорозподільних мереж (ГРМ) у вересні відібрали із магістральних газопроводів газ на суму понад 2,6 млрд гривень, через що заборгованість облгазів перед ОГТСУ зросла до 10,9 млрд грн.

У вересні найбільший приріст заборгованості відбувся з боку облгазів групи РГК, які відібрали 50 млн куб. м газу — на 1,9 млрд грн. Окрім того, Донецькоблгаз відібрав газу на 201,2 млн грн, а Черкасигаз — на 172,9 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-