Змова на торгах: АМКУ оштрафував на майже ₴200 мільйонів постачальників продуктів харчування

Змова на торгах: АМКУ оштрафував на майже ₴200 мільйонів постачальників продуктів харчування

Укрінформ
Антимонопольний комітет України за змову під час участі у торгах оштрафував на майже 200 млн грн учасників публічних закупівель з постачання продуктів харчування закладам освіти та іншим замовникам у Полтавській, Харківській та Сумській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що у першій справі п’ять суб’єктів господарювання: ТОВ «ТК «СВІТ ПРОДУКТІВ», ФОП МАЗАРАТІЙ Н.І., ФОП СЕВАСТЬЯНОВА Є.С., ФОП СЕРГІЄНКО В.І. та ФОП МУРАВЙОВ Д.В. були визнані Тимчасовою адміністративною колегією АМКУ причетними до антиконкурентних узгоджених дій під час участі у публічних закупівлях впродовж 2017-2019 рр.

Комітет довів, що вказані суб’єкти господарювання узгодили між собою умови участі у 60-ти різних тендерах, загальною вартістю більше 245 млн грн. Завдяки змові вони усунули між собою конкуренцію, що спотворило результати торгів.

За це порушення ТОВ «ТК «СВІТ ПРОДУКТІВ», ФОП МАЗАРАТІЙ Н.І., ФОП СЕРГІЄНКО В.І. оштрафовано Комітетом на загальну суму 99 817 249 грн. При цьому ФОП СЕВАСТЬЯНОВА Є.С. та ФОП МУРАВЙОВ Д.В. – припинили підприємницьку діяльність.

У другій справі АМКУ визнав групу з шести суб’єктів господарювання: ФОП МАЗАРАТІЙ Н.І., ФОП СЕРГІЄНКО В.І., ТОВ «МАРІ ФУДС», ФОП АВРАХОВА К.Г., ФОП ЛЯШЕНКО Я.О. та ФОП МУРАВЙОВ Д.В. винними у змові під час проведення ще 27 публічних закупівель на загальну суму у майже 50 млн грн. Мова також йде про період 2017-2019 рр.

За це порушення ФОП МАЗАРАТІЙ Н.І., ФОП СЕРГІЄНКО В.І., ТОВ «МАРІ ФУДС» оштрафовано на загальну суму 99 396 357 грн. При цьому ФОП АВРАХОВА К.Г., ФОП ЛЯШЕНКО Я.О. та ФОП МУРАВЙОВ Д.В. припинили підприємницьку діяльність.

Читайте також: АМКУ рекомендує Нафтогазу переглянути умови договорів з виробниками тепла

Комітет нагадує, що згідно з законом «Про публічні закупівлі» змовники на торгах позбавляються права брати в них участь на 3 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-