Оператор ГТС цьогоріч отримав 5,8 мільярда гривень чистого прибутку

Оператор ГТС цьогоріч отримав 5,8 мільярда гривень чистого прибутку

Таблиця
Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) за січень-вересень 2021 року отримало 5,8 млрд чистого прибутку; чистий дохід компанії від реалізації послуг становив 40 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Чистий рух грошових коштів від операційної діяльності ОГТСУ за 9 місяців 2021 року становив 8,2 млрд грн проти 26,6 млрд грн за аналогічний період минулого року. Дебіторська заборгованість компанії зросла до 12,4 млрд грн, а резерв під кредитні збитки, пов’язаний з цією заборгованістю, становив близько 8 млрд грн.

Зазначається, що ключовим фактором впливу на фінансові результати ОГТСУ є зростання заборгованості операторів газорозподільних мереж за відібраний із системи магістральних газопроводів газ.

"Оператор ГТС України залишається прибутковою компанією, проте заборгованість облгазів все сильніше впливає на фінансову стабільність підприємства: хоча від облгазів надходять кошти для погашення дебіторської заборгованості за послуги балансування газу, сформованої у лютому-березні 2021 року, їх обсяг не співставний із накопиченими боргами. Ситуація погіршується тим, що паралельно формується нова заборгованість, наприклад, у вересні заборгованість облгазів за послугу балансування зросла на понад 2,6 млрд грн", - прокоментував фінансовий директор Оператора ГТС України Юрій Кулик.

За 9 місяців ОГТСУ сплатив 11,8 млрд грн податків та зборів до бюджетів різних рівнів. Обсяг виконання виробничих програм за підсумками трьох кварталів становить 5,3 млрд грн.

Як повідомлялося, ОГТСУ закінчив 2020 рік із чистим прибутком 20,4 млрд грн.

Читайте також: Кабмін увів спецрахунки для зарахування плати за розподіл газу для операторів ГРМ

Оператори газорозподільних мереж (ГРМ) у вересні відібрали із магістральних газопроводів газ на суму понад 2,6 млрд гривень, через що заборгованість облгазів перед ОГТСУ зросла до 10,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-