Кабмін увів спецрахунки для зарахування плати за розподіл газу для операторів ГРМ

Кабмін увів спецрахунки для зарахування плати за розподіл газу для операторів ГРМ

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок відкриття (закриття) рахунків зі спеціальним режимом використання для зарахування коштів, що надходять як плата за послуги розподілу природного газу.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 20 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Оператори газорозподільних систем та їх структурні підрозділи (ГРМ, так звані облгази) мають відкривати такі спецрахунки в уповноважених банках: Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку та Приватбанку.

Плата за розподіл газу від споживачів повинна буде надходити виключно на спецрахунки. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має встановити нормативи розподілу цієї плати між операторами ГРМ та ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ).

В уряді очікують, що перерахування плати за розподіл газу на спецрахунки дозволить уникнути накопичення заборгованості облгазів перед ОГТСУ за відбори газу для технологічних потреб.

Як повідомлялося, оператори газорозподільних мереж (ГРМ) у вересні відібрали із магістральних газопроводів газ на суму понад 2,6 млрд гривень, через що заборгованість облгазів перед ОГТСУ зросла до 10,9 млрд грн.

Читайте також: Україна повністю готова до опалювального сезону - Прем'єр

У вересні найбільший приріст заборгованості відбувся з боку облгазів групи РГК, які відібрали 50 млн куб. м газу — на 1,9 млрд грн. Окрім того, Донецькоблгаз відібрав газу на 201,2 млн грн, а Черкасигаз — на 172,9 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-