Шмигаль запевняє, що прийняті усі рішення для початку опалювального сезону

Шмигаль запевняє, що прийняті усі рішення для початку опалювального сезону

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів вже ухвалив усі рішення для того, щоб опалювальний сезон починався без затримок.

Про це він сказав під час робочої поїздки до Кіровоградської області, де ознайомився з роботою контактного центру газопостачальної компанії «Нафтогаз України», передає кореспондент Укрінформу.

«Уряд ухвалив усі необхідні рішення, щоб опалювальний сезон починався без затримок. Сьогодні саме через такі контакт-центри ведеться зв’язок між комунальними підприємствами та Нафтогазом щодо підписання договорів на постачання природного газу згідно з підписаним меморандумом. Це гарантує безперебійну роботу мереж в осінньо-зимовий опалювальний сезон», – відзначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також наголосив, що було знижено ціну на електроенергію для 80% домогосподарств - до 1,44 грн за кВт-год. Також Шмигаль нагадав, що уряд зобов'язав газопостачальні компанії ввести річний газовий продукт, завдяки якому ціна для населення буде незмінною до кінця опалювального сезону. У державної компанії «Нафтогаз» — це 7,96 грн за кубічний метр. Крім того, Нафтогаз пропонує блакитне паливо для теплогенеруючих бюджетних організацій за ціною 7,42 грн/кубометр, а для бюджетних установ — 13,6 грн/кубометр без ПДВ.

Читайте також: Шмигаль пояснив, як теплопостачальники погасять частину боргів перед Нафтогазом

«Уклавши меморандум із міськими головами, уряд також зобов’язався передати наступного року в розпорядження громад частину податку з доходів фізичних осіб та частину акцизу. Це доволі об’ємний ресурс, який дозволить владі місцевих громад компенсувати навантаження ціни на газ», — зауважив Шмигаль.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр 26 жовтня в рамках робочої поїздки перебуває на Кіровоградщині.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-