Кабмін знизив ціну на газ для побутових клієнтів ПОН

Кабмін знизив ціну на газ для побутових клієнтів ПОН

Укрінформ
Кабінет Міністрів знизив ціну на газ для населення, яке є клієнтом "постачальника останньої надії" (ПОН, ГК "Нафтогаз України") до 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ) на жовтень-листопад.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у постанові уряду №1102 від 25 жовтня.

"...для побутових споживачів постачання природного газу з 1 жовтня по 30 листопада 2021 р. здійснюється постачальником “останньої надії” за ціною, що не може перевищувати 7,96 гривні за 1 куб. метр з урахуванням податку на додану вартість", - говориться у додатку до постанови.

Для бюджетних організацій та комунальних закладів охорони здоров'я, які є клієнтами ПОН, газ постачатиметься за ціною не вище 16,8 грн за 1 куб. м. (з ПДВ).

Як повідомлялося, газопостачальна компанія "Нафтогаз України" раніше підвищила до 16,56 грн за кубометр ціну газу для клієнтів "постачальника останньої надії" у жовтні.

Читайте також: Шмигаль пояснив, як теплопостачальники погасять частину боргів перед Нафтогазом

До ПОН споживач потрапляє у разі відмови свого постачальника "блакитного палива" забезпечувати своїх клієнтів газом. Обрати нового газопостачальника такі споживачі повинні упродовж двох місяців. Наразі клієнтами ПОН є понад 600 тис. українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-