Експерт: Накопичувальна пенсія - це впевненість у своєму майбутньому

Експерт: Накопичувальна пенсія - це впевненість у своєму майбутньому

Укрінформ
Координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетман наполягає, що накопичувальна пенсія забезпечить впевненість людини в своєму пенсійному майбутньому і дасть чітке розуміння, скільки грошей людина зможе отримати.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«На цей час солідарна система виглядає таким чином, що не всі розуміють, яка орієнтовна сума пенсії буде, чи вона взагалі буде через 30-40 років, тобто люди невпевнені в своєму пенсійному майбутньому. Коли запроваджується накопичувальний рівень, то йдеться про персональні рахунки, людина може бачити суму, яка є на рахунку, рахунок також дає дохід, це захищений рахунок або за допомогою фонду за типом фонду гарантування вкладів, або іншим чином. Людина впевнена в своєму пенсійному забезпечені, розуміє, яка сума буде цього рахунку в її розпорядженні», - зазначив Гетман.

Експерт звертає увагу на ще один важливий момент – можливість скористатись коштами до виходу на пенсію. «Якщо буде прийнята модель, яка діє в багатьох країнах, з цього рахунку і до пенсії можна буде скористатись коштами в екстрених випадках. Насправді переваг накопичувального рівня багато. Прийнятною моделлю вбачається така, що держава забезпечує базовий мінімальний дохід пенсіонерам, а все інше йде з накопичувального рівня», - сказав він.

Також важливо, додав економіст, що кошти з пенсійного рахунку можуть бути успадковані, якщо людина померла до виходу на пенсію.

Читайте також: Запуск накопичувальної пенсії стимулює економіку і фондовий ринок - експерт

Як повідомлялося, раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні вирішить питання із забезпечення достойними пенсіями та потужним інвестиційним ресурсом.

Кабінет Міністрів 2 червня затвердив створення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення тa розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-