У Мінфіні сказали, куди підуть €600 мільйонів допомоги від ЄС

У Мінфіні сказали, куди підуть €600 мільйонів допомоги від ЄС

Укрінформ
Отримані від ЄС 600 млн грн будуть спрямовані на фінансування бюджетних потреб та зменшення фінансового навантаження на бюджет України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів

"Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування бюджетних потреб та зменшення фінансового навантаження на бюджет України. З урахуванням отриманих коштів, загальна сума кредитної допомоги ЄС, отриманої Україною у рамках реалізації п’яти програм макрофінансової допомоги протягом 2014-2021 років, сягнула 5,01 млрд євро", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти надано у вигляді довгострокової позики під відсоткову ставку 0,250% з терміном погашення у квітні 2036 року. У міністерстві нагадують, що основною умовою для отримання зазначеного траншу була реалізація структурних реформ у сферах управління державними фінансами, належного урядування та верховенство права, покращення бізнес-клімату, секторальних реформ та державних підприємств.

Читайте також: Радник Зеленського розповів, куди підуть $700 мільйонів від МВФ

«Ми вдячні партнерам із Європейського Союзу за тривалу підтримку нашої країни на шляху економічного розвитку та проведення ключових реформ. Українська сторона виконала узгоджені сторонами умови програми макрофінансової допомоги, що дозволило залучити зазначену позику. Ми продовжуємо активну роботу для забезпечення макрофінансової стабільності держави та впровадження структурних реформ», – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Як повідомлялося, сьогодні, 25 жовтня, Україна отримала від Європейського Союзу другий транш в рамках п’ятої програми макрофінансової допомоги ЄС номінальним обсягом 600 млн євро.

У липні 2020 року Україна та Європейський Союз підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації “виняткової” (п’ятої за ліком) програми макрофінансової допомоги обсягом до 1,2 млрд євро. У грудні 2020 року Україна отримала від ЄС перший транш номінальною сумою 600 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-