Ощадбанк отримає від ЄБРР €100 мільйонів субординованого кредиту

Ощадбанк отримає від ЄБРР €100 мільйонів субординованого кредиту

Укрінформ
АТ "Державний ощадний банк України" та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали Мандатний лист стосовно умов майбутньої співпраці та надання ЄБРР субординованого кредиту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"22 жовтня “Ощадбанк” та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали Мандатний лист, погоджений Міністерством фінансів України, щодо умов майбутньої співпраці та надання ЄБРР довгострокового фінансування у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції АТ “Ощадбанк” на суму до 100 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Підписання відбулося за участі голови правління АТ “Ощадбанк” Сергія Наумова та керуючого директора ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Маттео Патрона.

Водночас представники банків домовилися активно працювати над меморандумом порозуміння, що відповідає стратегії розвитку АТ “Ощадбанк” на 2021-2024 роки та урядовим принципам реформування банківського сектору, які передбачають зниження частки держави в банківському секторі з 60% до 25% до 2025 року.

На сьогодні ЄБРР інвестував понад 15 млрд євро у 505 проєктів в Україні з метою проведення реформ, посилення енергоефективності та енергетичної безпеки, підтримки сільськогосподарських та промислових проектів, а також малого бізнесу.

Читайте також: Малий, середній бізнес та «зелені» проєкти є пріоритетами діяльності ЄБРР в Україні

Як повідомляв Укрінформ, основними умовами ЄБРР, які передують наданню позики, є: погодження з боку Кабінету Міністрів України стратегії розвитку Ощадбанку на 2021-2025 роки, розробка та погодження з Міністерством фінансів України плану приватизації та стратегії виходу держави з капіталу Ощадбанку та оновлення, спільно з ЄБРР, програми трансформації Ощадбанку.

12 жовтня Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію розвитку АТ "Державний ощадний банк України" на 2021 – 2024 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-