Україні потрібно провести деолігархізацію ринку електроенергії – Маасікас

Україні потрібно провести деолігархізацію ринку електроенергії – Маасікас

Укрінформ
Україна широко імплементувала вимоги ЄС у газовій сфері, але ще потрібно чимало зробити для забезпечення ринку електроенергії, включаючи його деолігархізацію.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас під час 4-го Форуму асоціацій у Києві.

"У сфері енергетики, у газовій сфері, Україна широко імплементувала вимоги ЄС, і переваги від цього є очевидними. Щодо ринку електроенергії, то вона ще далека від імплементації норм Євросоюзу і це також означає, що синхронізація українських електромереж з європейськими поки є віддаленою у часі", - сказав Маасікас.

За його словами, у перспективі ця синхронізація залишається технічно можливою, але потрібен функціонуючий ринок електроенергії, справжня регуляція, деолігархізація ринку електроенергії тощо.

Читайте також: «Критична сировина» для ЄС: Україна володіє родовищами 21 елементу з 30 - Маасікас

Маасікас вказав, що Угода про асоціацію і ЗВТ між Україною та ЄС дає відчутні результати для обох сторін, але для України вона також може використовуватися як попередній план для втілення реформ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на Четвертому форумі асоціацій, заявив, що жодна центральноєвропейська країна з 1989 року не досягла успіху без дуже чіткої перспективи і обіцянки членства в ЄС в кінці шляху її трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-