Кабмін створив передумови для зняття арештів з рахунків ТКЕ

Кабмін створив передумови для зняття арештів з рахунків ТКЕ

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 20 жовтня прийняв постанову, яка створює передумови для зняття арештів з рахунків теплокомуненерго (ТКЕ) та дозволяє розпочати реструктуризацію заборгованості таких підприємств за газ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.

"На засіданні уряд затвердив постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання і водовідведення». Документ дозволить розпочати процедуру включення підприємств ТКЕ і водоканалів до Реєстру теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання та водовідведення, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості, та укладати з ними договори про реструктуризацію заборгованості за спожиті енергоносії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у постанові передбачена уніфікація оформлення договорів про реструктуризацію кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства. Розблокувати рахунки ТКЕ планують шляхом зняття арештів.

Створено умови також для включення теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання та водовідведення до реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості, яка утворилась станом на 1 червня 2021 року.

Читайте також: У Чернівцях знизили тариф на теплопостачання, повернувшись до минулорічної ціни

Як повідомлялося, 30 вересня на засіданні конгресу місцевих та регіональних влад відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Окрім незмінності тарифів, у меморандумі зафіксована домовленість про безперебійне постачання газу. У межах фінансової підтримки з боку держави передбачається субвенція громадам із незадовільним індексом податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-