У Чернівцях знизили тариф на теплопостачання, повернувшись до минулорічної ціни

У Чернівцях знизили тариф на теплопостачання, повернувшись до минулорічної ціни

Укрінформ
У Чернівцях на позачерговому засіданні виконкому підтримали проєкт рішення про зниження тарифів на теплопостачання, повернувшись до минулорічної ціни за теплову енергію. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до сьогоднішнього рішення виконкому, за яке проголосували 10 його членів, впродовж опалювального періоду 2021-2022 років до кінцевих споживачів комунальних послуг категорії "населення" тарифи на послуги з постачання теплової енергії та тарифи на теплову енергію становитиме 1 204,62 грн/Гкал (з ПДВ).

Окрім цього, у пункті 6 рішення йдеться: встановити МКП "Чернівцітеплокомуненерго" тариф на послугу з постачання теплової енергії (з урахуванням витрат на утримання та ремонт індивідуальних теплових пунктів) для бюджетних установ, організацій та комунальних некомерційних підприємств на рівні 3 430,044 грн/Гкал (з ПДВ).

Напередодні на своїй сторінці у Фейсбуці Чернівецький міський голова Роман Клічук заявив, що після повернення до минулорічних цін на теплову енергію Чернівці стануть містом, де встановлений один із найнижчих тарифів на теплопостачання.

"Ми вели перемовини з центральною владою про можливі шляхи виходу зі складної ситуації, у якій опинилися всі чернівчани. Результат – меморандум про взаєморозуміння між Кабміном, Асоціацією міст України та Палатою місцевих влад. Він передбачає непідняття тарифів у цьому році і фіксовану ціну на газ. Тобто чернівчани платитимуть при поверненні до старих тарифів як і раніше – 1204 гривні за гігакалорію", - написав Клічук.

Читайте також: У Чернігові бракує газу «бюджетникам» - оголосили надзвичайний стан

За його словами, чернівчани матимуть один з найнижчих тарифів в Україні. І, як наслідок, в міському бюджеті необхідно буде передбачити понад 250 млн грн для покриття різниці в тарифах на цей опалювальний сезон.

"І ці кошти мусять піти з доріг, шкіл, спортивних майданчиків і т. д. Тобто в десятках програм маємо обмежити фінансування", - додав міський голова.

Він висловив сподівання, що центральні органи влади підтримають громаду Чернівців, адже через встановлення таких тарифів місто постраждає найбільше.

Як повідомлялося, у червні на виконкомі у Чернівцях проголосували за новий тариф на теплопостачання, який зростав у середньому на 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-