Нафта дешевшає через новини зі США та зниження цін на китайське вугілля

Нафта дешевшає через новини зі США та зниження цін на китайське вугілля

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в середу, 20 жовтня, після заяви китайського уряду, що він забезпечить роботу вугільних шахт на повну потужність, щоб стримати рекордно високі ціни на вугілля, а також на даних Американського інституту нафти (API) про зростання запасів в США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $84,63 за барель, що на $0,45 (0,53%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEXзнизилася на $0,37 (0,45%) - до $82,59 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $85,08 і $82,96 відповідно.

Ціни на китайське вугілля та інші сировинні товари різко впали на початку ранкових торгів, що, у свою чергу, призвело до зниження цін на нафту.

Китайська рада з електрики заявила пізно ввечері у вівторок, що Національна комісія з розвитку і реформ Китаю (NDRC) обговорила втручання уряду в ціни на вугілля на зустрічі з основними виробниками. В окремій заяві NDRC підкреслила, що забезпечить роботу вугільних шахт на повну потужність і націлена на видобуток не менше 12 млн т вугілля на добу, що буде більш ніж на 1,6 млн т/добу більше, ніж наприкінці вересня.

Читайте також: Ціни на нафту залишаються високими: Brent торгується близько $84,5 за барель

На ринок також чинили тиск дані Американського інституту нафти (API), які показали, що запаси сирої нафти у США зросли за минулий тиждень на 3,3 млн бар., що було набагато вище за прогнози аналітиків (1,9 млн бар.).

У той же час запаси бензину й дистилятів, включаючи дизельне паливо, мазут й авіагас, впали у США набагато сильніше, ніж очікували аналітики, що вказує на високий попит на нафтопродукти. Так, запаси бензину скоротилися на 3,5 млн бар. при прогнозному зниженні на 1,3 млн бар., у той час як запаси дистилятів впали на 3 млн бар. (очікувалося падіння на 700 тис. бар.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-