Шмигаль пояснив, чому МВФ дає Україні близько $700 мільйонів

Шмигаль пояснив, чому МВФ дає Україні близько $700 мільйонів

Укрінформ
Уряд України та команда Міжнародного валютного фонду досягли на робочому рівні домовленості, що дозволяє розпочати перший перегляд спільної програми Stand-by.

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що за результатами першого перегляду Україна отримає виплату від МВФ у розмірі приблизно 700 мільйонів доларів США.

"Співпраця України з МВФ — це один із маркерів для міжнародної спільноти, що наша держава рухається у правильному напрямку. Сьогоднішня оцінка Фонду демонструє, що Україна активно впроваджує реформи для розбудови сучасної держави з розвиненою ринковою економікою. Нещодавно погоджені нові проєкти зі Світовим банком, виділення другого траншу макрофіну від ЄС і тепер позитивні домовленості з МВФ — це і є показник ефективності нашої спільної роботи для успішного майбутнього України», — підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Світова економіка втратить понад $5 трильйонів у разі провалу вакцинації – МВФ

Очікується, що Рада МВФ затвердить домовленість у листопаді цього року та продовжить термін дії програми до кінця червня 2022 року.

Спільна програма Stand-by між Україною та МВФ на суму 5 млрд доларів США була затверджена 9 червня 2020 року. Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня Міжнародний валютний фонд і уряд України уклали попередню угоду на рівні персоналу щодо продовження програми кредитування й виділення Україні траншу в розмірі близько 700 мільйонів доларів.

Читайте також: МВФ змінив прогноз для України на 2021-2022 роки

Поточна програма МВФ для України Stand-by, укладена в червні 2020 року, розрахована на 18 місяців та має завершитися в грудні нинішнього року. Минулого місяця керівництво Національного банку України повідомило про переговори з Фондом щодо продовження програми на наступні пів року. Загалом, програма Stand-by передбачає виділення Україні 5 мільярдів доларів США, причому, 2,1 мільярд був виділений одразу після її підписання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-