На нафтовому ринку - ралі: ціни ростуть у зв'язку з нестачею вугілля й газу

На нафтовому ринку - ралі: ціни ростуть у зв'язку з нестачею вугілля й газу

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у понеділок, 18 жовтня, на тлі відновлення попиту на паливо, а також збільшення кількості виробників електроенергії, що переходять з дороговартісного газу і вугілля на мазут і дизпаливо.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $85,75 за барель, що на $0,89 (1,05%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX підвищилася на $1,23 (1,49%) - до $83,51 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $84,86 і $82,28 відповідно.

За минулий тиждень Brent зросла в ціні на 3%, WTI - на 3,7%. Обидві марки нафти завершили в плюсі ​​восьмий тиждень поспіль, причому щодо Brent це найтриваліший період безперервного тижневого зростання з квітня 1999 року, а щодо WTI - з серпня 2004 року.

Читайте також: Ціна нафти зростає на тлі подорожчання газу й вугілля в Азії та Європі

"Зараз ми бачимо ралі на нафтовому ринку при ажіотажному попиті на нафту у зв'язку з нестачею вугілля і газу. Очікувати зростання пропозиції з боку ОПЕК+ або американського сланцевого сектора нині не варто, тому головним фактором, що зможе обмежити імпульс до зростання на нафтовому ринку, стане ослаблення попиту у відповідь на стрибок цін", - зазначає засновник Vanda Insights Вандана Харі.

За даними нафтосервісної компанії Baker HughesТем, минулого тижня енергетичні компанії Сполучених Штатів ввели в дію нові нафтогазові бурові установки шостий тиждень поспіль. Кількість бурових установок у США, ранній індикатор майбутнього видобутку, зріс за минулий тиждень на 10 од. і становив 543 од. Це найвищий показник з квітня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-