У Чехії кілька енергопостачальних компаній оголосили банкрутство

У Чехії кілька енергопостачальних компаній оголосили банкрутство

Укрінформ
Десятки тисяч жителів Чехії змушені шукати нових постачальників електроенергії та газу через неспроможність низки компаній обслуговувати клієнтів в умовах зростання цін.

Черговими жертвами подорожчання енергоносіїв стали компанії Skaut Energy, A-PLUS Energie obchodní та Kolibřík Energie, які оголосили про зупинення діяльності, повідомляє Укрінформ.

«Ми не можемо забезпечити постачання за наявних умов на енергетичних ринках, тож припиняємо постачання електроенергії та газу для всіх наших клієнтів з 19.10.2021», - інформує на своєму сайті Kolibřík Energie.

Раніше про банкрутство оголосив найбільший комерційний постачальник енергії в Чехії Bohemia Energy, яка обслуговувала понад 900 тисяч домогосподарств.

Клієнти мають шість місяців для укладання контрактів з іншими компаніями. Доти ними будуть опікуватися так звані «постачальники останньої інстанції».

Читайте також: Енергокриза: у Європі можуть ввести «субсидії» та призупинити оплату платіжок

Відповідні компанії - E.ON Česká republika, Pražská energetika, ČEZ Prodej, Pražská plynárenská, Innogy Česká republika - вже поінформували, що подбають про інтереси громадян, але попередили, що послуги для нових клієнтів подорожчають, адже вони змушені закуповувати енергоносії за новими цінами.

Востаннє інститут «постачальника останньої інстанції» був застосований у Чехії після банкрутства у 2008 році фірми Moravia Energo.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-