Вітренко каже, що транзит газу через Україну впав більш ніж удвічі

Вітренко каже, що транзит газу через Україну впав більш ніж удвічі

Укрінформ
Слова президента Росії Володимира Путіна про збільшення газового транзиту через Україну не відповідають дійсності: з початку року його обсяги істотно впали.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми подивимося на добові обсяги транзиту, то побачимо, що вони впали фактично у два рази. Було на початку року 180 млн кубометрів на добу, зараз - приблизно 80 млн кубометрів", - сказав Вітренко.

Читайте також: ЄС підтримує транзит газу територією України після 2024 року – заява саміту

Він підкреслив, що висловлювання Путіна про зношеність української ГТС також не відповідає дійсності. Слова російського президента очільник Нафтогазу пов'язує із намаганням домогтися запуску Nord Stream 2.

Як повідомлялося, російський монополіст Газпром з початку року тричі зменшував обсяги транзиту українською газотранспортною системою.

Читайте також: Потужностей ГТС України вистачить на дві Європи

У вересні Газпром бронював лише 4% від додаткових гарантованих транзитних потужностей, що призвело до зменшення обсягів транспортування російського газу через Україну. Загалом минулого місяця транзит газу українською ГТС до країн Європи становив 3,257 млрд куб. м.

1 жовтня з початку газової доби (07:00) було зупинено транзит  газу територією України у напрямку Угорщини.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-