Підприємства Укроборонпрому отримали $454 мільйонів за виконання зовнішніх контрактів

Підприємства Укроборонпрому отримали $454 мільйонів за виконання зовнішніх контрактів

Укрінформ
Українські спецекспортери за 9 місяців одержали понад 454 мільйони доларів за виконання зовнішньоекономічних контрактів, майже на половину більше, ніж за цей час торік.

Про це розповів на пресконференції генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, надходження від діяльності спецекспортерів у січні-вересні зросли на 45% порівняно із минулим роком, сума укладених контрактів – майже на 74%, вартість відвантажених товарів і послуг – орієнтовно на 16%.

“Щодо конкретних цифр, то за три квартали 2021 року спецекспортери уклали контрактів майже на $700 мільйонів (що на $300 млн більше, ніж за цей же період торік), відвантажили продукції і надали послуг на понад $373 млн - плюс $51 млн до торішніх показників. При цьому загальні надходження від виконання зовнішньоекономічних контрактів перевищили $454 млн”, - уточнив Гусєв.

Водночас він зауважив, що в третьому кварталі темпи приросту основних показників діяльності спецекспортерів уповільнилися. Але в жовтні знову з’явився висхідний тренд, динаміка укладання нових контрактів прискорилася.

Читайте також: Укроборонпром презентував стратегію розвитку суднобудівної промисловості

“Маємо амбітні плани щодо укладання нових контрактів і реалізації вже підписаних угод із зарубіжними партнерами”, - запевнив гендиректор Укроборонпрому.

Як повідомлялося, підприємства, що входять до складу державного концерну “Укроборонпром”, за три квартали виготовили продукції майже на 27 млрд грн — на 8 млрд більше, ніж торік. Планові показники в галузі перевищено приблизно на 4%. Керівництво концерну пояснює зростання обсягів виробництва вчасним виконанням державного оборонного замовлення та збільшенням кількості і вартості зовнішніх контрактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-