Правління Нацбанку зустрілося з послами країн G7

Правління Нацбанку зустрілося з послами країн G7

Укрінформ
Правління Національного банку України зустрілося з послами країн «Великої сімки» та Представництвом ЄС в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що 12 жовтня голова Національного банку України Кирило Шевченко разом із заступниками зустрівся з послами та представниками посольств країн «Великої сімки», а також Представництва ЄС в Україні.

«Для мене надзвичайно важливо підтримувати діалог з міжнародними партнерами. Це дає можливість обговорювати наші досягнення та напрями подальшої взаємодії», – наголосив Шевченко на початку зустрічі.

Голова Національного банку та його заступники поінформували дипломатів про стан справ у таких питаннях, як співпраця з Міжнародним валютним фондом, посилення інституційної спроможності та незалежності НБУ, вдосконалення корпоративного управління в банках, повернення активів збанкрутілих банків, а також про нещодавні зміни у банківському законодавстві України.

Зокрема, порушувалися питання стосовно змін до Закону України «Про Національний банк України» та важливості прийняття в другому читанні проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України».

«Це стане черговим кроком у посиленні інституційної та операційної спроможності Національного банку. Адже Національний банк України має залишатися незалежним та будувати свою роботу на засадах прозорості, партнерства та професіоналізму», – підкреслив Шевченко.

Серед іншого, учасники зустрічі торкнулися питань макроекономічної ситуації в Україні, монетарної політики Національного банку, стійкості українського банківського сектору до можливих глобальних викликів, а також законодавчого врегулювання ринку віртуальних активів.

Читайте також: У Нацбанку очікують зростання міжнародних резервів під кінець року

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 9 вересня підтримала у першому читанні законопроєкт №5850 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України».

Законопроєктом пропонується удосконалити окремі положення закону про НБУ в частині внутрішнього урядування в Національному банку, питань взаємодії між радою Національного банку та правлінням Національного банку, приведення вимог та обмежень, які висуваються до осіб, що призначаються на посади членів ради Національного банку, голови Національного банку та його заступників до світових стандартів та кращої практики. Також уточнюються окремі норми щодо повноважень ради Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-