Депутати пропонують внести зміни до окремих питань діяльності НБУ

Депутати пропонують внести зміни до окремих питань діяльності НБУ

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні підтримала зміни до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт №5850 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України", проголосували 283 народних депутати.

Законопроєктом пропонується удосконалити окремі положення закону про НБУ в частині внутрішнього урядування в Національному банку, питань взаємодії між двома органами – Радою Національного банку та Правлінням Національного банку, приведення вимог та обмежень, які висуваються до осіб, що призначаються на посади членів Ради Національного банку, голови Національного банку та його заступників, до світових стандартів та кращої практики. Також уточнюються окремі норми щодо повноважень Ради Національного банку.

Читайте також: Нацбанк підвищив облікову ставку до 8,5%

Водночас для нівелювання ризиків можливого тиску на Національний банк пропонується виключити положення закону про НБУ, які, по суті, зобов’язують НБУ підтримувати економічну політику уряду, якщо вона не суперечить забезпеченню стабільності гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-