Міненерго не розглядає поновлення імпорту з РФ та Білорусі для проходження опалювального сезону

Міненерго не розглядає поновлення імпорту з РФ та Білорусі для проходження опалювального сезону

Укрінформ
Міністерство енергетики України не розглядає питання комерційного імпорту з Росії та Білорусі для планового проходження опалювального сезону.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Міненерго.

“Для планового проходження опалювального сезону в Міненерго питання комерційного імпорту з Росії та Білорусі не розглядається. Міненерго зверталось до НКРЕКП з пропозицією заборони імпорту з Росії та Білорусі”, - заявили у міністерстві.

Водночас щодо стану накопичення вугілля наголошується, що збільшений майже у 2 рази в серпні графік накопичення "передбачає можливість сталого проходження ОЗП у найкритичніших умовах".

Читайте також: Україна продовжила заборону на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі

"Фінансову можливість генерації для закупівлі вугілля стабілізовано. Що було зроблено, зокрема, для збільшення імпорту вугілля”, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що питання добровільного або примусового обмеження споживання електроенергії не стоять на порядку денному.

Читайте також: Запаси вугілля на складах ТЕС за тиждень зменшилися на 8,2% – Укренерго

Як повідомлялося, Міненерго розраховує на збалансування запасів вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) за рахунок імпорту.

На складах українських теплових електростанцій (ТЕС) запаси вугілля на 4 жовтня становили 713 тис. тонн, що на 8,2% менше, ніж на 27 вересня.

За даними Міненерго, у жовтні Україна планує імпортувати 600 тис. тонн вугілля, плановий власний видобуток становить 1,7 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-